![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHqtfHigceyy-sxS5SVwDxeKf592AzqD58K8Kx_KY7OkZDeQG57gsN6KXTiXhxX0MXAUSmoAGydzz2dMCcgAn5U8UvD0yyp76h11Cm5KAhlx19a87x9IQm58QmRIlGENigTm_Bt06ikds/s320/IMG-20121129-WA0019.jpg)
Opor Sarı Tavuk Tarifleri
- 1 bütün tavuk olmak
- Seyreltilmiş hindistan cevizi sütü 1 litre
- 1/2 litre kalınlığında hindistan cevizi sütü
- 1 sopa Sere ezilmiş
- Salam 2 yaprak yaprak
- Kafir limon yaprağı 2 adet
: Vardır Baharatlar
- Kırmızı soğan 8 adet
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı Kişniş
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- Havlıcan 1/2 parmak
- Pekan 5 adet
- Biber, tuz ve tat için şeker
Tavuk Opor yapmak nasıl:
- Tavuk zevkinize göre doğranır, temizlenmiş, yıkamak ve temiz.
- Bu güzel kokulu kokuyor kadar ezilmiş baharatlarla soteleyin defne yaprağını ekleyin ve biraz sere vitsin verir.
- Tavuk istenen, pürüzsüz kadar karıştırın, solgunluk izin ince hindistan cevizi sütü ekleyin.
- Biraz basık eklenti cevizi sütü sonra, ne zaman yeni bir ihale atadı.
- Kullandığımız otlar beyaz olduğundan, bir malzeme kullanılmalıdır opor pişirmek veya solmaya stenlis değil.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder