27 Şubat 2013 Çarşamba

OPOR SARI TAVUK



Opor Sarı Tavuk Tarifleri


Pişirme Malzemeler Tavuk Opor:


  • 1 bütün tavuk olmak
  • Seyreltilmiş hindistan cevizi sütü 1 litre
  • 1/2 litre kalınlığında hindistan cevizi sütü
  • 1 sopa Sere ezilmiş
  • Salam 2 yaprak yaprak
  • Kafir limon yaprağı 2 adet


: Vardır Baharatlar

  • Kırmızı soğan 8 adet
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı Kişniş
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • Havlıcan 1/2 parmak
  • Pekan 5 adet
  • Biber, tuz ve tat için şeker


Tavuk Opor yapmak nasıl:

  1. Tavuk zevkinize göre doğranır, temizlenmiş, yıkamak ve temiz.
  2. Bu güzel kokulu kokuyor kadar ezilmiş baharatlarla soteleyin defne yaprağını ekleyin ve biraz sere vitsin verir.
  3. Tavuk istenen, pürüzsüz kadar karıştırın, solgunluk izin ince hindistan cevizi sütü ekleyin.
  4. Biraz basık eklenti cevizi sütü sonra, ne zaman yeni bir ihale atadı.
  5. Kullandığımız otlar beyaz olduğundan, bir malzeme kullanılmalıdır opor pişirmek veya solmaya stenlis değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder